Kattoremontti ei ole aina pakollinen – Näin siirrät kattoremonttia turvallisesti – Kruunaa Kotisi.
Saija Pöyhönen

Kattoremontti ei ole aina pakollinen – Näin siirrät kattoremonttia turvallisesti

Kattoremontti ei ole aina pakollinen – Näin siirrät kattoremonttia turvallisesti

Kattoremontti myöhemmäksi turvallisesti

Pitkästä aikaa blogin parissa!

Tällä kertaa kerron vinkkejä, kuinka voit pienellä panostuksella saada katollesi jatkoaikaa ja siirtää kattoremonttia turvallisesti useita vuosia.

Luettuasi tiedät kuinka toimia, jos katon vuodot ovat jo alkaneet, mutta lompakkosi on juuri sillä hetkellä eri mieltä kattoremontin toteuttamisesta.

 

Reikä katossa? Kattoturvatuotteet kiinnitetty väärin?

Katto voi alkaa olla tiensä päässä. Tai voi olla myös niin, että katto on muuten moitteettomassa kunnossa ja ehkäpä melko uusikin, mutta joku tai jokin on saanut sen rikkoontumaan.

Reikää katossa on yritetty korjata ruuveilla ja teipillä.
Reikää katossa on yritetty korjata ruuveilla ja teipillä.

Tyypillisimpiä tilanteita ovat lumenpudotuksessa syntyneet reiät tai että kattoturvatuotteet on kiinnitetty väärin.

Esimerkiksi konesaumakattoon kattoturvatuotteet kiinnitetään aina katon saumoihin eikä suoraan katosta läpi ruuvaten (ja samalla turhia reikiä tehden kiistatta laadukkaimpaan kattoon).

Olemme nähneet aika hurjiakin korjausyrityksiä. Oheisessa kuvassa viimeisin taidonnäyte, jossa reikää taloyhtiön katossa on ilmeisesti yritetty tilkitä ruuveilla. Ratkaisuna on yritetty käyttää myös kittiä, jolle on paikkansa – ei kuitenkaan tässä.

Toisessa kuvassa puolestaan vuotoa on korjattu teipillä, ja kuten jokainen varmasti arvaa, sekään ratkaisu ei kovin montaa päivänvaloa kestä nähdä.

Enkopur® paikkaa reikiä ja tiivistää

Jos kyseessä on konesaumakatto, pyrimme aina ensisijaisesti tekemään korjaukset peltisepäntyönä uudesta pellistä. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja silloin kuvaan astuu loistava ratkaisu: Enkopur®-tiivistemassa.

Enkopur®-menetelmällä voidaan paikata reikiä, tiivistää saumoja sekä läpivientejä. Massa käy kaikille kattomateriaaleille. Jopa sille terassin lasikatolle – ehkä ei ihan esteettisin siinä, mutta soveltuupa kuitenkin.

Katon tiivistäminen ei ole ainoa asia joka tulee huolehtia. Jos kodissasi on peltikatto eli teräskatto, tulee maalipinnan kunnosta pitää myös huolta. Enkopur® on päällemaalattavissa joten sen suhteen ei mitään hätää.

Mietitkö, miten pelkkä massa voi paikata reiät ja ratkaista tiiveysongelmat?

Enkopur®-menetelmässä puhdistetaan ensiksi alusta. Sen jälkeen lisätään pohjustusaine, joka toimii myös ruostesuojana. Seuraavana vuorossa on varsinainen Enkopur®, jota laitetaan kaksi kerrosta ja näiden kerrosten väliin tulee vielä kuitukangas, joka sitoo tiivistysmassan sekä ottaa vastaan lämpölaajenemisen.

Vuotavan katon korjaus – Enkopur®, hinta?

Katon vuodon korjaaminen ilman kattoremonttia - Enkopur asennus Tampere
Katon vuodot on korjattu asianmukaisesti Enkopur®-menetelmällä.

Tarjous tehdään aina kohdekohtaisesti. Keskimäärin esimerkiksi vuotavan sauman tiivistämisen hinta on noin  40 €/jm verollisena. Aika pieni kustannus, kun voit siirtää kattoremonttia turvallisesti ja huoletta!

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää

Huomioithan, että Enkopur®-tiivistyksiä saavat tehdä vain valtuutetut asennusliikkeet.

Asentajistamme noin puolet ovat koulutettuja ja sertifioituja asentajia, myös allekirjoittanut.

Mikä parasta, näillekin korjaustöille saa takuun!

Enkopur®-menetelmän takuu on 5 vuotta. Tekninen käyttöikä tiivistyksillä on 25 vuotta.

Aurinkoista kevättä sinulle!

Terveisin Saija